SLIVKA ALEBO BLUMA?
Blumy majú šťavnatejšiu dužinu, a skvele sa hodia do koláčov, zatiaľ čo tvrdšie a pevnejšie slivky sa častejšie zavárajú alebo kompótujú a to sme urobili aj my.
PERNÍKOVÉ KORENIE
Do slivkového džemu je pridané perníkové korenie, chuť badiánu, škorice a klinčekov Vás určite očarí.
VONIA AKO VIANOCE
Pripomína Vám tento džem chuť a vôňu Vianoce? Skvelé! Takto môžete mať Vianoce každý deň.
AKO SLIVKOVÝ DŽEM POUŽÍVAŤ?
Slivkový džem s perníkovým korením už podľa názvu nabáda vyskúšať natrieť na klasický čokoládový perník
Pokiaľ milujete frgály, tento džem je na ne skrátka najideálnejší - odporúčame s mandľovou posýpkou
Tradičné škubánky a lokše sa so slivkovým džemom posunú na iný level
NIE STE AŽ TAK MOC NA SLADKÉ?
Pokiaľ radi pripravujete kapra na čierno, skúste pridať do základu trochu slivkového džemu
ZLOŽENIE VÝROBKU: Slivky odkôstkované (Prunus domestica), cukor, želírujúca látka - pektín, perníkové korenie 1 %
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Slivkový džem s perníkovým korením
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbierané vo voľnej prírode
Jahodový džem z vyzretých plodov
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
Víťaz súťaže Flora džem 2019
Každoročná súťaž Flora džem 2019, ktoré sa organizuje na Výstavisku Flora Olomouc. Členovia hodnotiacej poroty sa skladajú zo skúsených odborníkov z Asociácie kuchárov a cukrárov SR a Rodinnej konzervárne Via Delicia. Vzorky výrobkov (vždy 2 poháre s obsahom aspoň 150 g) môžu záujemcovia poslať, alebo osobne odovzdať. Víťazkou súťaže sa v roku 2019 stala pani Veronika Rauschová, s ktorou sme sa rozhodli jej receptúru poupraviť a zaradiť do našej výroby.