ČIERNA BAZA
"Pred harmančekom šmykni, pred bazou kľakni" - o blahodarnosti bazy čiernej už vedeli aj naši predkovia. Dnes tomu nie je inak a preto sme ho pre Vás spracovali do formy džemu.
TEMNÁ FIALOVÁ FARBA
Temná fialová farba je typická pre čierne bazy. Zafarbia Vám krásne akýkoľvek pokrm.
PEKTÍN
Pektín je prírodná želírujúca látka, ktorá urobí džem džemom. Zaistí tú správnu konzistenciu, ktorú v džeme vyžadujeme.
AKO DŽEM Z ČIERNÝCH BEZINIEK POUŽÍVAŤ?
Tento džem je ideálny v kombinácii s mliečnymi výrobkami, vyskúšajte ho pridať do jogurtu či do mlieka a vytvoríte tak báječný mliečny nápoj
Pokiaľ Vás trápia nejaké neduhy, vyskúšajte bazový džem pridať do liečivého čaju
NIE STE AŽ TAK MOC NA SLADKÉ?
Džem z čiernych bazy nájde určite využitie vo Vašej kuchyni, ak radi pripravujete zverinu, stačí pridať pár lyžičiek do základu
ZLOŽENIE VÝROBKU: Šťava z plodov bazy čiernej (Sambucus nigra L.), cukor, želírujúca látka - pektín
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Spracované ovocie, džem výberový, bezlepkový výrobok. Na výrobu 100g hotového džemu bolo použitých 58 g odkôstkovaného ovocia a 54 g prírodných sladidiel.
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov.
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Džem z čiernych bazy zbierané vo voľnej prírode
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbierané vo voľnej prírode
Jahodový džem z vyzretých plodov
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
ZDRAVÁ ČIERNA BAZA
Ovocie nechávame zbierať našich miestnych zberačov, ktorí podľa našich inštrukcií zbierajú iba krásne plody z čistých a nezaprášených miest vo voľnej prírode.