Zázvor patrí medzi jedno z najstarších a najžiadanejších korenín vo svete. V stredoeurópskej kuchyni sa používa pomerne málo, hlavne do sladkostí (vianočných zázvoriek) a v malých dávkach pri úprave mäsa. Všetko sa mení s narastajúcou obľubou ázijskej kuchyne a dnes vo väčšine obchodov nájdete zázv...
Novinky, Strana 3
Medzi fašiangovú klasiku bezpochyby patria šišky. Nadýchané sladké pečivo vyprážané v horúcom tukovom kúpeli má svoje neodolateľné kúzlo. Môžete ich naplniť pudingom alebo nutelou, my sa ale prihovárame za klasiku - najlepší je marhuľový, alebo jahodový džem. V 100 ml mlieka rozmiešame kvasnice, l...
Červená repa zažíva svoj boom. Táto neprávom zabudnutá koreňová zelenina sa momentálne stáva hviezdou kuchýň. A je na to dôvodov. Obsahuje neuveriteľné spektrum vitamínov a minerálov, ktoré majú vplyv na detoxikáciu, prevenciu rakoviny, činnosť mozgu a mnoho ďalších. My sme si pre vás pripravili r...
Kvasená alebo tiež kyslá kapusta je základom zimnej kuchyne a to hlavne vďaka vysokému obsahu C. Ak nemáte možnosť naložiť si kapustu do veľkého kapustnice na celú zimu, vyskúšajte náš návod na kapustu kvasenú v pohári. Kapustu očistíme od vrchných poškodených listov, rozpolíme a vykrojíme tuhý hlú...
AKO NA TOPokiaľ ste sa z akéhokoľvek dôvodu rozhodli obmedziť klasické mlieko, určite ste sa už stretli s rastlinnými mliekami. V obchodoch ich nájdete veľmi širokú ponuku, avšak cenovo je to trochu horšie. Našťastie nie sú tieto mlieka príliš náročné na výrobu. A keď ochutnáte čerstvé rastlinné mli...
Keď už sladké Vianoce, tak so všetkým … Klasikou našich babičiek a prababičiek bol a vždy asi bude „vaječniak“. U nás sa vždy pripravoval na Vianoce a na Veľkú noc, takže ak chcete pre svoje kamarátky nejaký jedlý darček, neváhajte. Príprava je jednoduchá a zďaleka sa nejaký ten kupovaný nevyrovná ...
Samozrejme nejde o skutočný včelí med, ale o tradičný recept našich babičiek. Ide vlastne o hustý sirup, ktorý si môžete pridať do čaju alebo natrieť na chlieb, a to predovšetkým v dobách prechladnutia, nádchy a kašľa. SEZÓNA PÚPAV SA BLÍŽI, TAKŽE TU JE RECEPT:Bylinky a púpavy zalejeme v hrnci 1,2 ...
Na tomto jedlom darčeku je skvelé, že ho s vami zvládnu pripraviť aj deti. Majú tak vlastnoručne vyrobený darček pre starých rodičov, na ktorý sa určite nebude prášiť. Soľ je skvelá na ryby, steaky, zemiaky alebo len tak na čerstvý chlieb s maslom. Ponúkame vám dva recepty. Ak ich zabalíte do malýc...
Máte doma malé deti a chcete im pripraviť na zimu domáce ovocné a zeleninové príkrmy? Budete mať istotu, že v týchto nenájdete žiadny pridaný cukor, konzervanty a umelé farbivá. Pokiaľ máte ovocie a zeleninu z domácich zdrojov bez chémie, tak máte zdravé jedlo pre deti za pár eur. Ich príprava...
Cibuláda je výborná k mäsu a údeninám, k syrom alebo len tak na čerstvé pečivo, hlavne pre milovníkov vyprážanej cibuľky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a vsypeme nakrájanú cibuľu. Vyprážame, kým sa cibuľa nezačne pripaľovať a karamelizovať, trvá to približne hodinu. Potom vsypeme cukor, soľ a ko...
Jahody nemusíte spotrebovať iba na sladké zavareniny a džemy. Vyskúšajte aj tento originálny chilli jahodový relish, ktorý sa hodí ku grilovanému mäsu alebo ako náhrada BBQ omáčky. Úžasný je aj ku grilovanému kurčaťu alebo ako glazúra na bravčovú bábiku na grile. Jahody nakrájajte na menšie kúsky ...
Crumble alebo tiež česky krambeľ je veľmi obľúbený dezert predovšetkým v anglicky hovoriacich krajinách. Vlastne sa jedná o hrubšiu vrstvu do chrumkava zapečenej maslovej mrveničky, pod ňou sa ukrýva ovocie, ktoré počas zapekania pustí šťavu. Tá sa potom čiastočne vsiakne do mrveničky. Ide o dobrot...