rychlá pečeňová paštéta
Na masti speňte cibuľu nakrájanú na hrubšie kúsky, pridajte pokrájanú pečeň (odblanenú a bez žilnatých častí).
Okoreňte, pridajte dva celé strúčiky cesnaku a všetko zvoľna duste, až budú kúsky pečene na reze dobre povarené.
Keď sú kúsky pečene malé, je tepelná príprava otázkou niekoľkých minút.
Všetko nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, osoľte a ponorným mixérom vytvorte tak jemnú štruktúru, akú máte radi.
Hotovú hmotu vložte do pohárov, uzavrite a ihneď vložte do chladničky. Takto vydrží týždeň v chlade.
Ak chcete trvanlivosť paštéty predĺžiť, naplnené poháre môžete 1 h zavárať vo vodnom kúpeli.
Ale pozor, v tom prípade naplňte poháre maximálne do 3/4 jeho objemu, paštéta rada vykypí. Aj v tomto prípade je potrebné hotovú paštétu uchovávať v chlade, ale vydrží vám aj 4 týždne.
Alebo vyskúšajte našu Pečeňovú paštétu s restovanou cibuľkou. Korenie si miešame podľa nášho receptu, tým dosahujeme originálnu, ale veľmi harmonickú chuť.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
300 g bravčovej pečene
200 g cibule
100 g bravčovej masti
paštétové korenie
soľ