Tento recept je jednoduchý a použitím hotovej omáčky Hovädzie na paradajkách máte rýchlu a zdravú večeru "raz dva".
Vo väčšej mise zmiešame múku, soľ a olivový olej. Kvasnice necháme rozpustiť v teplej vode a premiešame – mala by vzniknúť kašička. Prilejeme k suchej zmesi a vypracujeme cesto, ktoré by malo byť pružné a nelepivé.
Môžeme použiť aj robot s nástavcom typu "hák". Vytvarujeme bochník, ktorý potrieme kvapkou oleja a necháme 40 minút kysnúť pod čistou utierkou.
Nakysnuté cesto rozdelíme na pol a rozvaľkáme do požadovaného tvaru. Potrieme hotovou omáčkou Hovädzie na paradajkách, poukladáme plátky mozzarelly a pečieme cca 30 minút pri 200 °C. Pri servírovaní ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
150 g špaldovej celozrnnej múky
100 g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
4 lyžičky olivového oleja
20 g kvasníc
150 ml teplej vody
Náplň:
1 pohár Hovädzie na paradajkách
125 g mozzarelly (1 balíček)
lístky čerstvej bazalky