orechovica

Nezrelé orechy na českú domácu klasiku orechovku sa majú zbierať okolo svätého Jána (24.6.). Tento rok je však príroda veľmi popredu tak sa radšej poponáhľajte a nazbierajte si ich, čo najskôr. Príprava orechovky je jednoduchá, odmenou vám bude voňavý likér nielen pre dámy.

Orechy umyte, osušte a nakrájajte na kolieska či štvrtinky. Orechy veľmi farbia, takže vrelo odporúčame pracovať vo vhodných rukaviciach. Rozkrájané orechy vložte do veľkej fľaše a zalejte alkoholom. Zakryte a nechajte minimálne 2 mesiace lúhovať, najlepšie niekde na slniečku.

Približne po dvoch mesiacoch alkohol sceďte do čistej nádoby, pridajte Tekuté korenie na zvarák a dobre premiešajte. Hotový likér nalejte do fľaštičiek, zaviečkujte a nechajte uležať, najlepšie do Vianoc.

Taká orechovka je skvelým darčekom pre všetkých kamarátov, krásne vynikne v karafách Weck, ktoré nájdete v našom e-shope.

Na nakladanie potom môžete použiť veľké poháre Weck s objemom až 2,7 litra.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
1 liter kvalitného alkoholu (najmenej výrazná je vodka, ale osvedčili sa aj domáce pálenky)
15 zelených vlašských orechov
1 pohár Tekuté korenie na varené víno Via Delicia