Každá rodina má svoj obľúbený recept na nakladané uhorky. Niekto pridáva kôpor, niekto cibuľu a niekto si ich nevie predstaviť bez feferóniek. My vám ponúkame náš osvedčený recept na naozaj chrumkavé uhorčičky s vyváženou sladkokyslou chuťou.
Uhorky, najlepšie drobné, necháme odmočiť vo vode a poctivo ich očistíme od hliny. Z vody, octu, soli, cukru, sacharínu a deka pripravíme nálev. Do zaváracích pohárov skladáme uhorky, ktoré prekladáme kolieskami mrkvy, klinmi cibule, novým korením a celým klinčekom. Na jeden zavárací pohár vyjde cca 5 koliesok mrkvy, 5 klinov cibule, 5 guličiek nového korenia a 1 klinček. Uhorky do pohárov naukladáme tak, aby zostalo čo najmenej voľného miesta a zalejeme nálevom. Starostlivo uzavrieme a varíme 20 minút pri 85 °C.
Ak chcete, aby vaše zavarené dobroty aj krásne vyzerali, vyskúšajte naše poháre Weck.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
3,25 l vody
1,5 l octu
20 dkg soli
40 dkg cukru
5 bobkových listov
4 lyžice horčicového semienka
nové korenie
celý klinček
4 mrkvy nakrájané na kolieska
4 cibule nakrájané na klinky