nakládané cuketové rolky s kozím sirom a údenou slaninou

Ochutnajte netradičné a zdravé studené predjedlo.

Cuketu umyte a nakrájajte pozdĺžne na plátky. Na sucho ich prudko ugrilujte na grile alebo grilovacej panvici. Slaninu nakrájajte na menšie plátky (v rovnakej veľkosti ako cuketové plátky) a tiež ich na sucho opražte. V mise si pripravte zmes z kozieho syra, rozdrveného cesnaku, kvapky oleja a provensálskeho korenia.

Na plátok cukety položte prúžok slaniny, namazajte zmesou syra a byliniek, zarolujte a prepichnite špáradlom. Skladajte do pohárov, prekladajte lístky čerstvých byliniek. Akonáhle budete mať poháre plné, zalejte kvalitným olivovým olejom. Takto naložená vám vydrží v chladničke dva týždne. Ide o skvelú variantu studeného predjedla alebo tapas k vínu.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
1 menšia cuketa
100 g čerstvého kozieho syra
100 g zaúdenej slaniny
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
provensálske korenie
čerstvá bazalka
čerstvý tymián