marinované mozzarellové guličky s bazalkou

Tento recept v sebe spojí taliansku ľahkosť a čerstvú chuť byliniek, ktorá sa k jari skvele hodí.

V recepte môžete využiť malé aj veľké guličky mozzarelly. Tie malé vyzerajú v pohároch efektnejšie a taktiež viac nasajú chuť byliniek. Môžete ich potom priamo servírovať ako ľahké studené predjedlo (antipasti) s čerstvými paradajkami a svetlým pečivom.

V hlbšej mise zmiešajte opatrne všetky ingrediencie okrem oleja a naskladajte do pohárov tesne vedľa seba. Zalejte olejom tak, aby bol syr úplne ponorený v oleji.

Nechajte marinovať minimálne hodinu, prípadne ho uložte do chladničky a spotrebujte do troch dní. Pokiaľ použijete malé poháre Weck, môžete v nich toto výborné predjedlo aj servírovať.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
1 strúčik cesnaku, nakrájaný na plátky
10 g nastrúhanej citrónovej kôry (najlepšie z citrónu v bio kvalite)
5 lístkov čerstvej bazalky, ľahko natrhaných
olivový olej extra virgin