jahňací guláš

Jahňacie mäso momentálne prichádza do svojej vrcholnej sezóny a vy si ho môžete dopriať v mnohých úpravách.

IDEME NA TO
Deň vopred si naložte mäso do nízkeho hrnca s pokrievkou alebo inej uzatvárateľnej nádoby. Mäso stačí nakrájať na kocky, zmiešať s olejom, rozotreným cesnakom, korením a nechať cez noc v chlade marinovať.

Cibuľu nakrájajte na drobno a osmažte na masti, pridajte pretlak a tiež zarestujte, stratí sa tak kyslosť paradajok, ale zostane krásna farba. Ku koncu prisypte sušenú papriku. Papriku opražte len krátko, rada sa pripaľuje a celý pokrm by mohol zhorknúť. Pridajte mäso aj s marinádou a prudko ho zatiahnite. Osoľte a okoreňte. Prilejte víno a vývar a nechajte cca 1,5 hodiny variť, kým nie je mäso mäkké.

Guláš podávame buď nezahustený, alebo zahustený chlebom, prípadne múkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody.

Servírovať je možné priamo v pohároch "weckovkách", ktoré vyzerajú na stole krásne a môžete použiť aj na ohrievanie pokrmov v mikrovlnke.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
0,75 kg jahňacieho mäsa (najlepšie zo stehna alebo pliecka)
80 ml slnečnicového oleja
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica korenia
1 lyžica bravčovej masti
2 cibuľa
20 g mletej papriky
1 lyžica paradajkového pretlaku
0,2 l červeného vína
0,8 l vývaru
chlieb na zahustenie
soľ a korenie