jablkový crumble
Zima priamo volá po teplých raňajkách. Ak už ste sa prejedli kašou, máme pre vás tip na teplý dezert či raňajky – voňavý jablkový crumble. Okorenený škoricou vám zaručene prehreje každý zimný deň.
My ich zapekáme vo Weckovkách, máme tak na ne aj viečko na uschovanie v chladničke. Na druhý deň len dáme na chvíľku ohriať do rúry a "krambeľ" je opäť v plnej sile.
Najlepšie chutí s hustým jogurtom alebo kyslou smotanou.
Nakrájané jabĺčka nasypeme do Weckoviek (najlepšie sa na krambeľ hodí široké masovky). Koncom zimy už bývajú jablká vyschlejšie a tak im môžeme do misky pridať lyžicu muštu alebo vody.
Z ostatných ingrediencií urobíme posýpku, ktorú jabĺčka posypeme. Pečieme v spodnej časti rúry vyhriatej na 200 C približne 25 minút.
Podávame teplé alebo studené.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
cca 5 väčších jabĺk (ošúpaných bez jadrovníka, nakrájaných na kúsky)
1 vrchovatá lyžička škorice
80 g špaldovej celozrnnej múky (alebo pšeničnej celozrnnej)
80 g ovsených vločiek
50 g masla
40 g tmavého cukru