Hruškový "med" je delikatesa obľúbená predovšetkým v zámorí. Vonia a chutí po mede - med však neobsahuje.
Je skvelý na chlebe s maslom alebo zamiešaný do jogurtu. Skúste zavariť niečo neobvyklé a zužitkujte tohtoročnú jesennú úrodu hrušiek originálne.
Recept nie je zložitý a pokiaľ použijete krásne dizajnové poháre Weck, máte aj krásny „jedlý“ darček na Vianoce.
AKO NA TO
Celý obsah ananásovej konzervy vrátane šťavy rozmixujeme ponorným mixérom na hrubo. Dáme variť spoločne s kúskami hrušiek, cukrom a citrónovou šťavou pokiaľ nie je obsah dostatočne hustý.
Záleží na type hrušiek, môže to trvať 30 - 45 minút (aj dlhšie). Nalejeme do pohárov Weck a zavárame 20 minút pri teplote 80 °C.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
2,5 kg okrájaných a olúpaných hrušiek, nakrájaných na malé kocky
veľkú konzervu ananásu (väčšinou býva 0,5-0,6l)
2 kg krupicového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy