Domáce müsli
Chcete do nového roka aj dňa vykročiť so zdravými raňajkami? Vyskúšajte domácu müsli podávanú s jogurtom. Je veľmi jednoduché na prípravu a vy si ho môžete prispôsobiť úplne svojej chuti.
Náš recept je iba orientačný. Pokiaľ vám nejaké ingrediencie nechutí, vynechajte ju alebo nahraďte. Základom sú samozrejme ovsené vločky, tie nevynechávajte :)
Rúru rozohrejte na 165 °C. V jednej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. V rajnici rozpustite maslo a pridajte zvyšok surovín na marinádu. Spojte v jednoliatu hmotu, ktorú pridajte k zmesi a dobre premiešajte.
Rozložte na plech vyložený papierom na pečenie, uvedené množstvo vyjde na cca 2 plechy. Pečte približne 20 minút. V polovici doby müsli zľahka premiešajte vidličkou. Po vychladnutí je zmes krásne chrumkavá. Najlepšie je ju skladovať v pohároch Weck – môžete si ju vystaviť na linke, aby ste na ne ráno nezabudli.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
Suché ingrediencie:
500 g ovsených vločiek (ideálne s klíčkami)
50 g kokosových lupienkov
50 g vlašských orechov
50 g nasekaných opekaných orechov
50 g nasekaných mandlí
50 g brusníc
Na marinádu:
130 g medu
130 g javorového sirupu
130 g masla alebo repkové oleje
lyžička mletej škorice
lyžička vanilkového extraktu
štipka soli