Bylinkové maslo je jednoduchá delikatesa, ktorá posunie váš pokrm do gastronomických výšin. Jednoducho jej potom už neodoláte.
Maslá sú výborné k pečeným mäsám, k steakom, zemiakom, zelenine, rybe alebo len tak namazanom na čerstvom pečive. Teraz na jar sa skvele hodí k jahňacím pečienkom alebo k baby kuriatkam.
Využite sezónne jarné byliniek, ktoré sú práve plné chuti a namixujte si vlastnú chuť. My odporúčame chuťovo výrazný medvedí cesnak, pažítku, šalviu, bazalku, oregano alebo iné. Môžete tiež primiešať cesnak, papriku, karí alebo hubové korenie. Fantázii a chuti sa medze nekladú.
A AKO NA TO?
Klasické maslo musíte nechať pred spracovaním dobre povoliť, vytiahnite ho aj niekoľko hodín vopred. Zmiešajte s nasekanými bylinkami, trochou soli, prípadne pridajte ďalšie korenie. Ochutnávajte a dochucujte!
Zmäknuté maslo potom dajte do pohárov a nechajte opäť stuhnúť. V chladničke vydrží do doby trvanlivosti použitého masla, prípadne môžete po malých porciách zamraziť. Aby potom maslo na slávnostnej tabuli aj krásne vyzeralo, použite poháre Weck.
ČO BUDETE POTREBOVAŤ:
maslo
čerstvé bylinky (podľa chuti)
soľ
korenie (korenie, hubové korenie)
cesnak