Tekuté korenie? Áno, počujete dobre. Jedná sa o prírodný výluh kvalitného korenia tej najjemnejšej chuti. Zvyčajne sa musí korenie povariť vo víne, aby sa vonné látky uvoľnili....
Kvalitné cestoviny si zaslúžia poctivú omáčku z najlepších surovín. V prípade tejto sa jedná viac o bolonské ragú ako o omáčku. Je to ingredienciami nabušená perla s vysokým...
Smotanové omáčky na cestoviny sa tešia stále väčšej obľube. Pripravili sme pre vás túto omáčku plnú húb podusených na masle a na cibuľke, zjemnenú smotanou. Omáčku varíme iba z...
Toto menej známe ovocie rastie na teplejších stráňach a okrajoch remízkov. Plody veľkosti olivy sú nádherne karmínovo červené, celkom trpké, ale veľmi aromatické.
Zloženie...
Náš džem má typickú chuť jarabín s miernou horkosťou, pripomínajúcu pomarančovú kôru. Plody sú pred varením pasírované, takže marmeláda je bez zrniečok.
Zloženie výrobku: dreň...
Plody bazy čiernej sú jedinečné nielen po stránke nutričného zloženia, ale sú zaujímavé aj chuťovo. Rozvar v našom poňatí znamená tekutý džem. Svojou konzistenciou je určený na...
Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2019 od autorky pani Veroniky Rauschovej. Oproti lekvárom sa tento slivkový džem varí oveľa kratšiu dobu, preto v ňom ucítite sviežu chuť...
Červené ríbezle boli nepostrádateľným ovocím na výrobu štiav, marmelády a želé, pre svoju výraznú chuť, krásnu farbu a veľký obsah pektínov. Preto sa pár kríkov vždy pestovalo...
Čierne ríbezle sú nabité vitamínmi a nádherne aromatické. Džem z neho je vynikajúci a má široké využitie v kuchyni. Môžete ho namazať na chlieb, použiť do torty, ochutiť s ním...
Zabudnutá kombinácia dvoch ovocí, ktoré dozrievajú v rovnakom čase. Jarabiny dodávajú hruškám ružovkastú farbu, ale predovšetkým vzniká nezameniteľná chuť, ktorá rozhodne stojí...
Vôňu a chuť jahôd určite každý z nás pozná. Ochutnajte náš džem z vyzretých jahôd, ktorý je výborný ako na palacinky či vafle, ale aj do bieleho jogurtu pre zdravú desiatu....
Vyzreté moravské marhule sú ideálnou surovinou na výrobu džemu. Šetrným varením sa nám podarilo čiastočne zachovať kúsky marhúľ, chuť marhúľ teda naozaj pocítite. Je obľúbený...