ŠPENDLÍKY VS. MIRABELKY
Špendlíky sú sladkasté, chuťovo pripomínajúce ryngle a mirabelky. Rozdiel medzi nimi je taký, že špendlíky sa nevyskytujú v prírode tak často a sú viac chutnejšie.
KYSELKAVÝ DŽEM
Náš džem vyrábame výhradne z olúpaných a vykôstkovaných špendlíkov, pretože šupky špendlíkov nesú väčšinu kyslosti, takže si môžete naplno vychutnať ich jemnosť a delikátnosť.
PEKTÍN
Pektín je prírodná želírujúca látka, ktorá urobí džem džemom. Zaistí tú správnu konzistenciu, ktorú v džeme vyžadujeme.
AKO MIRABELKOVÝ DŽEM POUŽÍVAŤ?
Špendlíkový džem máme najradšej na sladkom pečive ako je vianočka, svojou kyselkavosťou pokrm krásne vyváža
Vynikajúci je aj do obyčajného bieleho jogurtu, spolu s müsli vytvoríte vynikajúcu desiatu či raňajky
Pokiaľ zvolíte špendlíkový džem na palacinky určite tým tiež nič nepokazíte
ZLOŽENIE VÝROBKU: Odkôstkované plané špendlíky (Prunus cerasifera), cukor, želírujúca látka - pektín
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Spracované ovocie, džem výberový (EXTRA), menej sladký, bezlepkový výrobok. Na výrobu 100 g hotového džemu bolo použitých 57 g ovocia a 58 g prírodných sladidiel.
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov.
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Mirabelkový džem zbierané vo voľnej prírode
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbierané vo voľnej prírode
Jahodový džem z vyzretých plodov
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
MIRABELKY Z VOĽNEJ PRÍRODY
Ovčie oválne nechávame zbierať našich miestnych zberačov, ktorí podľa našich inštrukcií zbierajú iba krásne plody z čistých a nezaprášených miest vo voľnej prírode.