JEDLÉ JARABINY
Ďalší náš džem, ktorý vytvárame z voľne rastúcich plodov, je jarabinový.
SVIEŽI DŽEM
Jarabinový džem je veľmi svieži, jemne pikantný a chuťovo vyvážený.
PEKTÍN
Pektín je prírodná želírujúca látka, ktorá urobí džem džemom. Zaistí tú správnu konzistenciu, ktorú v džeme vyžadujeme.
AKO JARABINOVÝ DŽEM POUŽÍVAŤ?
Vzhľadom na kyselkavosť tohto džemu vrelo ho odporúčame na čokoľvek sladké - či už vafle, palacinky alebo lievance
NIE STE AŽ TAK MOC NA SLADKÉ?
Vyskúšajte jarabinový džem zmiešať s majonézou a vznikne Vám geniálny dip ku grilovanému mäsu a steakom
ZLOŽENIE VÝROBKU: Dreň z jedlých jarabín (Sorbus aucuparia var. moravica), cukor, želírujúca látka - pektín
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Spracované ovocie, džem výberový (EXTRA), menej sladký, bezlepkový výrobok. Na výrobu 100 g hotového džemu bolo použitých 56 g ovocia a 57 g prírodných sladidiel.
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov.
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Jarabinový džem zbieraný vo voľnej prírode
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbierané vo voľnej prírode
Jahodový džem z vyzretých plodov
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
JEDLÉ JARABINY
Ovčie oválne nechávame zbierať našich miestnych zberačov, ktorí podľa našich inštrukcií zbierajú iba krásne plody z čistých a nezaprášených miest vo voľnej prírode.