Na výrobu jahodového džemu používame vyzreté jahody, ktoré sú plné chuti a vône.
KÚSKY JAHÔD
Do jahodového džemu jahody úplne nedrvíme, je teda možné, že narazíte na kúsok celej jahôdky.
PEKTÍN
Pektín je prírodná želírujúca látka, ktorá urobí džem džemom. Zaistí tú správnu konzistenciu, ktorú v džeme vyžadujeme.
AKO JAHODOVÝ DŽEM POUŽÍVAŤ?
Jahodový džem majú najradšej snáď všetky deti
Vyskúšajte jahodový džem na kakaovo-sadlové pečivo, kde jamku varešky vyplníte práve džemom
Pani Bezchlebová, manželka pána majiteľa, má jahodový džem najradšej v bielom jogurte
ZLOŽENIE VÝROBKU: Záhradné jahody (Fragaria grandiflora), cukor, želírujúca látka - pektín
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Spracované ovocie, džem výberový (EXTRA), menej sladký, bezlepkový výrobok. Na výrobu 100 g hotového džemu bolo použitých 60 g ovocia a 55 g prírodných sladidiel.
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov.
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Jahodový džem z vyzretých plodov
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbierané vo voľnej prírode
Marhuľový džem zbierané v sadu
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
JAHODY Z FARMY
Jahody si nechávame zbierať vo vybraných jahodových farmách, kde pestovatelia spĺňajú podmienky najvyššej kvality.