HLÍVA ÚSTRICOVÁ
Hliva ustricová je jedlou hubou, ktorej chuť je sladkastá a vôňa silne príjemne hubová. Vďaka tomu je častou súčasťou polievok alebo omáčok.
NA BIELOM VÍNE
Dodáva omáčke tú pravú sladkastú chuť a urobí omáčku perfektne vyladenú a jemnú.
IDEÁLNE K CESTOVINÁM
Penne, spaghetti, farfalle, fusili, tagliatelle – akékoľvek sa k omáčke hodí.
NA ČO SA HUBY NA SMOTANE HODIA?
Perfektné na cestoviny, so žemľovou knedľou len tak, alebo doplnené vajíčkom či vareným mäsom
Pridajte ju ku kuracím rezančekom ku koncu restovania na panvici a podávajte s cestovinami alebo s ryžou
ZLOŽENIE VÝROBKU: Huby (šampiňóny (Agaricus hortensis) 28%, hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) 9%), voda, smotana 21%, cibuľa, biele víno, slnečnicový olej, kukuričný škrob, jedlá soľ, korenie
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Hotová omáčka, sterilizovaná, bezlepkový výrobok, obsahuje alergén laktózu
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 3 dní.
ĎALŠIE HOTOVÉ JEDLÁ
Huby na smotane omáčka
Hovädzie na paradajkách omáčka
Staročeská plnka pečená v pohári
Hubový kuba jačmenné krúpy, lesné huby
Z ČERSTVÝCH HÚB
Huby sa skladajú z viac ako z 90% z vody. To iste poteší všetkých tých, ktorí si držia štíhlu líniu, pretože obsahujú minimum tuku a žiadne kalórie. Huby nám v jedálničku dodávajú textúru aj chuť podobnú mäsu. Predtým sa im preto často hovorilo mäso chudobných.