Plody bazy čiernej sú jedinečné nielen po stránke nutričného zloženia, ale sú zaujímavé aj chuťovo. Rozvar v našom poňatí znamená tekutý džem. Svojou konzistenciou je určený na...
Šípková marmeláda sa používala na mazanie na chlieb, na lepenie vianočných cukroviniek a samozrejme na výrobu šípkovej omáčky. Je to výborný doplnok k syrom, predovšetkým k...
Čučoriedky na tento džem máme z Jeseníkov, kde dozrievajú postupne od nížin po hrebeňové partie. Majú typickú, veľmi silnú ovocnú chuť. Čučoriedkový džem je skutočná delikatesa,...
Ostružinový džem vyrábame z celých plodov a dobu prípravy sme skrátili na minimum. Tým sa zachovala jemná chuť plodov, cenné látky a vitamíny. Černice sú známe pre veľký obsah...
Babička chodievala so smaltovanou kanvičkou na lesnú čistinku, kde vždy rástli maliny. Tie do kanvičky utláčala, až bola šťava až k hrdlu. Doma na odšťavovacom mlynčeku sa...
Keď bola úroda brusníc, vyrábala sa z nich vynikajúca marmeláda granátovej farby a sladkotrpkej chuti. Brusnicová marmeláda sa hodí na mazanie na chlieb, ale tiež výborne dopĺňa...