Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2018 od autorky pani Kvetuše Hildebrandtovej. Ochutnáte výraznú chuť višní, pravý trstinový rum im dodáva veľmi príjemnú arómu.
Zloženie...
Čučoriedky na tento džem máme z Jeseníkov, kde dozrievajú postupne od nížin po hrebeňové partie. Majú typickú, veľmi silnú ovocnú chuť. Čučoriedkový džem je skutočná delikatesa,...
Keď bola úroda brusníc, vyrábala sa z nich vynikajúca marmeláda granátovej farby a sladkotrpkej chuti. Brusnicová marmeláda sa hodí na mazanie na chlieb, ale tiež výborne dopĺňa...
Ostružinový džem vyrábame z celých plodov a dobu prípravy sme skrátili na minimum. Tým sa zachovala jemná chuť plodov, cenné látky a vitamíny. Černice sú známe pre veľký obsah...
Rakytník rešetliakový je zdomácnený ovocný ker pochádzajúci z východu, niekedy nazývaný sibírsky zázrak. Vedeli ste, že plody rakytníka obsahujú niekoľkonásobne viac vitamínu C...
Babička chodievala so smaltovanou kanvičkou na lesnú čistinku, kde vždy rástli maliny. Tie do kanvičky utláčala, až bola šťava až k hrdlu. Doma na odšťavovacom mlynčeku sa...