Toto menej známe ovocie rastie na teplejších stráňach a okrajoch remízkov. Plody veľkosti olivy sú nádherne karmínovo červené, celkom trpké, ale veľmi aromatické.
Zloženie...
Náš džem má typickú chuť jarabín s miernou horkosťou, pripomínajúcu pomarančovú kôru. Plody sú pred varením pasírované, takže marmeláda je bez zrniečok.
Zloženie výrobku: dreň...
Plody bazy čiernej sú jedinečné nielen po stránke nutričného zloženia, ale sú zaujímavé aj chuťovo. Rozvar v našom poňatí znamená tekutý džem. Svojou konzistenciou je určený na...
Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2019 od autorky pani Veroniky Rauschovej. Oproti lekvárom sa tento slivkový džem varí oveľa kratšiu dobu, preto v ňom ucítite sviežu chuť...
Červené ríbezle boli nepostrádateľným ovocím na výrobu štiav, marmelády a želé, pre svoju výraznú chuť, krásnu farbu a veľký obsah pektínov. Preto sa pár kríkov vždy pestovalo...
Čierne ríbezle sú nabité vitamínmi a nádherne aromatické. Džem z neho je vynikajúci a má široké využitie v kuchyni. Môžete ho namazať na chlieb, použiť do torty, ochutiť s ním...
Vôňu a chuť jahôd určite každý z nás pozná. Ochutnajte náš džem z vyzretých jahôd, ktorý je výborný ako na palacinky či vafle, ale aj do bieleho jogurtu pre zdravú desiatu....
Vyzreté moravské marhule sú ideálnou surovinou na výrobu džemu. Šetrným varením sa nám podarilo čiastočne zachovať kúsky marhúľ, chuť marhúľ teda naozaj pocítite. Je obľúbený...
Mirabelkový džem v sebe ukrýva jemnú chuť podobnú mirabelkám, ale zároveň ostrejšie kyselinky pochádzajúce z planého ovocia.
Zloženie výrobku: odkôstkované plané špendlíky...
Áno, čítate dobre, smrekové výhonky sú skutočne základom tohto neobvyklého džemu príjemnej živicovej vône a chuti. Smrekové výhonky sa používali na prípravu sirupu a čaju, my...
Šípková marmeláda sa používala na mazanie na chlieb, na lepenie vianočných cukroviniek a samozrejme na výrobu šípkovej omáčky. Je to výborný doplnok k syrom, predovšetkým k...
Jablká pečieme v predhriatej rúre, až zmäknú a chytia tú správnu skaramelizovanú vôňu. Pridávame voňavé korenie a hlavne maslový karamel, pripravovaný z cukru a čerstvého masla....