Jablká pečieme v predhriatej rúre, až zmäknú a chytia tú správnu skaramelizovanú vôňu. Pridávame voňavé korenie a hlavne maslový karamel, pripravovaný z cukru a čerstvého masla....
Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2019 od autorky pani Veroniky Rauschovej. Oproti lekvárom sa tento slivkový džem varí oveľa kratšiu dobu, preto v ňom ucítite sviežu chuť...
Červené ríbezle boli nepostrádateľným ovocím na výrobu štiav, marmelády a želé, pre svoju výraznú chuť, krásnu farbu a veľký obsah pektínov. Preto sa pár kríkov vždy pestovalo...
Vôňu a chuť jahôd určite každý z nás pozná. Ochutnajte náš džem z vyzretých jahôd, ktorý je výborný ako na palacinky či vafle, ale aj do bieleho jogurtu pre zdravú desiatu....
Čierne ríbezle sú nabité vitamínmi a nádherne aromatické. Džem z neho je vynikajúci a má široké využitie v kuchyni. Môžete ho namazať na chlieb, použiť do torty, ochutiť s ním...
Áno, čítate dobre, smrekové výhonky sú skutočne základom tohto neobvyklého džemu príjemnej živicovej vône a chuti. Smrekové výhonky sa používali na prípravu sirupu a čaju, my...
Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2018 od autorky pani Kvetuše Hildebrandtovej. Ochutnáte výraznú chuť višní, pravý trstinový rum im dodáva veľmi príjemnú arómu.
Zloženie...
Vyzreté moravské marhule sú ideálnou surovinou na výrobu džemu. Šetrným varením sa nám podarilo čiastočne zachovať kúsky marhúľ, chuť marhúľ teda naozaj pocítite. Je obľúbený...
Toto menej známe ovocie rastie na teplejších stráňach a okrajoch remízkov. Plody veľkosti olivy sú nádherne karmínovo červené, celkom trpké, ale veľmi aromatické.
Zloženie...
Náš džem má typickú chuť jarabín s miernou horkosťou, pripomínajúcu pomarančovú kôru. Plody sú pred varením pasírované, takže marmeláda je bez zrniečok.
Zloženie výrobku: dreň...
Mirabelkový džem v sebe ukrýva jemnú chuť podobnú mirabelkám, ale zároveň ostrejšie kyselinky pochádzajúce z planého ovocia.
Zloženie výrobku: odkôstkované plané špendlíky...
Rakytník rešetliakový je zdomácnený ovocný ker pochádzajúci z východu, niekedy nazývaný sibírsky zázrak. Vedeli ste, že plody rakytníka obsahujú niekoľkonásobne viac vitamínu C...