ČERVENÉ RÍBEZLE
Pripravujeme ho pre Vás veľmi rýchlou cestou, po malých dávkach, aby sme zachovali čo najviac arómu ríbezlí, ktoré pri dlhšom varení značne trpia a vytrácajú sa.
BEZ ZRNIEČOK
V našom ríbezľovom džeme nenájdete hoci jediné zrniečko či semienko.
PEKTÍN
Pektín je prírodná želírujúca látka, ktorá urobí džem džemom. Zaistí tú správnu konzistenciu, ktorú v džeme vyžadujeme.
AKO RÝBÍZOVÝ DŽEM POUŽÍVAŤ?
Ak máte radi klasický perník na plech, skúste ho podávať spolu s kyslou smotanou a ríbezľovým džemom
Vzhľadom na kyselkavosť džemu je vhodný na lievance, palacinky či rakúsky kaiserschmarn
Už naše babičky používali ríbezľový džem na premazanie do lineckých cukroviniek
NIE STE AŽ TAK MOC NA SLADKÉ?
Džem z červených ríbezlí je skvelý do rôznych sendvičov s trhaným mäsom alebo ako ozdoba na jednohubky
ZLOŽENIE VÝROBKU: Červené ríbezle (Ribes rubrum), cukor, želírujúca látka - pektín
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE: Spracované ovocie, džem výberový (EXTRA), menej sladký, bezlepkový výrobok. Na výrobu 100 g hotového džemu bolo použitých 55 g ovocia a 56 g prírodných sladidiel.
AKO SKLADOVAŤ? Skladujte pri teplote do 30 ° C, po otvorení uchovajte v chlade do +6 ° C a spotrebujte do 2 týždňov.
ĎALŠIE VÝBEROVÉ DŽEMY
Džem z červených ríbezlí bez zrniečok
Černicový džem bez zrniečok
Džem z lesných brusníc zbierané vo voľnej prírode
Džem z čiernych ríbezlí bez zrniečok
Drienkový džem zbieraný vo voľnej prírode
Jahodový džem z vyzretých plodov
Rakytníkový džem zbieraný v sade
ČERVENÉ RÍBEZLE ZO SADU
Červené ríbezle si nechávame zbierať vo vybraných sadoch, kde pestovatelia spĺňajú podmienky najvyššej kvality.