Zázvor patrí medzi jedno z najstarších a najžiadanejších korenín vo svete. V stredoeurópskej kuchyni sa používa pomerne málo, hlavne do sladkostí (vianočných zázvoriek) a v malých dávkach pri úprave mäsa. Všetko sa mení s narastajúcou obľubou ázijskej kuchyne a dnes vo väčšine obchodov nájdete zázv...
Chuťovky, Strana 2
Červená repa zažíva svoj boom. Táto neprávom zabudnutá koreňová zelenina sa momentálne stáva hviezdou kuchýň. A je na to dôvodov. Obsahuje neuveriteľné spektrum vitamínov a minerálov, ktoré majú vplyv na detoxikáciu, prevenciu rakoviny, činnosť mozgu a mnoho ďalších. My sme si pre vás pripravili r...
Kvasená alebo tiež kyslá kapusta je základom zimnej kuchyne a to hlavne vďaka vysokému obsahu C. Ak nemáte možnosť naložiť si kapustu do veľkého kapustnice na celú zimu, vyskúšajte náš návod na kapustu kvasenú v pohári. Kapustu očistíme od vrchných poškodených listov, rozpolíme a vykrojíme tuhý hlú...
AKO NA TOPokiaľ ste sa z akéhokoľvek dôvodu rozhodli obmedziť klasické mlieko, určite ste sa už stretli s rastlinnými mliekami. V obchodoch ich nájdete veľmi širokú ponuku, avšak cenovo je to trochu horšie. Našťastie nie sú tieto mlieka príliš náročné na výrobu. A keď ochutnáte čerstvé rastlinné mli...
Keď už sladké Vianoce, tak so všetkým … Klasikou našich babičiek a prababičiek bol a vždy asi bude „vaječniak“. U nás sa vždy pripravoval na Vianoce a na Veľkú noc, takže ak chcete pre svoje kamarátky nejaký jedlý darček, neváhajte. Príprava je jednoduchá a zďaleka sa nejaký ten kupovaný nevyrovná ...
Samozrejme nejde o skutočný včelí med, ale o tradičný recept našich babičiek. Ide vlastne o hustý sirup, ktorý si môžete pridať do čaju alebo natrieť na chlieb, a to predovšetkým v dobách prechladnutia, nádchy a kašľa. SEZÓNA PÚPAV SA BLÍŽI, TAKŽE TU JE RECEPT:Bylinky a púpavy zalejeme v hrnci 1,2 ...
Na tomto jedlom darčeku je skvelé, že ho s vami zvládnu pripraviť aj deti. Majú tak vlastnoručne vyrobený darček pre starých rodičov, na ktorý sa určite nebude prášiť. Soľ je skvelá na ryby, steaky, zemiaky alebo len tak na čerstvý chlieb s maslom. Ponúkame vám dva recepty. Ak ich zabalíte do malýc...
Máte doma malé deti a chcete im pripraviť na zimu domáce ovocné a zeleninové príkrmy? Budete mať istotu, že v týchto nenájdete žiadny pridaný cukor, konzervanty a umelé farbivá. Pokiaľ máte ovocie a zeleninu z domácich zdrojov bez chémie, tak máte zdravé jedlo pre deti za pár eur. Ich príprava...
Jahody nemusíte spotrebovať iba na sladké zavareniny a džemy. Vyskúšajte aj tento originálny chilli jahodový relish, ktorý sa hodí ku grilovanému mäsu alebo ako náhrada BBQ omáčky. Úžasný je aj ku grilovanému kurčaťu alebo ako glazúra na bravčovú bábiku na grile. Jahody nakrájajte na menšie kúsky ...
V tomto kečupe paradajky nehľadajte, nájdete tu veľa húb - najlepšie zmes lesných, ale ide to aj z pestovaných húb. Najlepšie nám hubový „kečup“ chutí k pečenému mäsu, ale môžete s ním dochucovať akýkoľvek hubový pokrm – napríklad omáčku alebo polievku. Nakrájané huby premiešame vo veľkej mise so s...
Argetínsku omáčku "čimičuri" preslávila po celom svete jej výrazná chuť, ktorá skvele podčiarkne vôňu a chuť mäsa, predovšetkým vyhlásené argentínske hovädzie steaky. Nemusíte ju používať ako omáčku, hodí sa aj ako marináda alebo na namáčanie opečeného chleba. Tradičné chimichuri musia obsahovať by...
Zaváranie mrkvy nie je v našich končinách príliš známe, to ale neplatí o zvyšku sveta. Hlavne v indickej kuchyni je veľmi obľúbené mrkvové čatní (chutney) s poriadnou dávkou zázvoru, ktorý mu dodá ten správny šmrnc. Túto obľúbenú sladkokyslú omáčku potom môžete pridávať ku všetkým pokrmom indickej ...