Neviete, čo s jablkami? Čo tak jablkový lekvár, ktorý sa dá využiť ako náplň do buchiet a koláčov? Jablká nakrájajte na štvrťky a odkrojte jadierka. Alebo celé jablká vypichnite odstraňovačom jadierok a potom nakrájajte na dieliky. Vyskladajte do nerezového alebo smaltovaného hrnca, mierne podlejt...
Chuťovky
Doniesli vaši koledníci také množstvo varených vajíčok, že nie ste schopní ich spracovať ihneď? Vajíčkové nátierky a varených vajíčok na chlebe už máte plné zuby?Pozrite sa na náš tip na uchovanie varených vajíčok inšpirované zahraničím. Takto upravené vajíčka sa skvele hodia k listovému alebo zelen...
Paradajková sezóna je aj v znamení zavárania. Okrem našich obľúbených pečených paradajok alebo paradajok zavarených vo vlastnej šťave patrí medzi našu "klasiku" domáci kečup. Je obľúbený hlavne u detí a my máme istotu, že vieme z akých surovín bol vyrobený, bez chémie a z krásnych voňavých paradajo...
Bylinkové maslo je jednoduchá delikatesa, ktorá posunie váš pokrm do gastronomických výšin. Jednoducho jej potom už neodoláte. Maslá sú výborné k pečeným mäsám, k steakom, zemiakom, zelenine, rybe alebo len tak namazanom na čerstvom pečive. Teraz na jar sa skvele hodí k jahňacím pečienkom alebo k b...
Letné teploty na nás útočia celú jar a my vám prinášame tipy, ako sa príjemne schladiť a doplniť pitný režim nečakanou dobrotou. Vyskúšajte domáce limonády z našich bylinkových sirupov doplnené čerstvým ovocím a ľadom Receptov na limonády je nespočetné množstvo, tu je pár univerzálnych rád. Ak ste ...
Už ste vyskúšali tohtoročný bazový hit - jemne perlivú ľahko alkoholovú limonádu? Jej príprava je jednoduchá a výsledok tak efektný. POSTUP:Do veľkého 5-litrového pohára vložíme kvety bazy a kolieska citróna. Nezabudnite z kvetov jemne vyklepať chrobáky a iné nechcené breberky. Zalejte vodou a pohá...
Táto pochúťka patrí k základným ingredienciám severoafrickej kuchyne. Má veľmi výraznú chuť, a preto si ju užívajte s rozvahou. AKO NA TO?Citróny starostlivo umyjeme a pozdĺžne krájame na štvrtky. Pozor, nedokrajujeme ich. Okolo stopky by mali zostať spojené, aby pripomínali kvety. Jemne citróny ro...
Jedlý darček nemusí byť len hotový výrobok. Skúste darovať niečo neobvyklé, čo napríklad domáce sypané zmesi navrstvené vo vysokých pohároch Weck? Vrstvy ingrediencií sú krásne vidieť a vy tak môžete svojej kamarátke darovať obľúbený recept napríklad na domácu štólu alebo sušienky. Do takýchto zmes...
Najlepšou zásobárňou vitamínu C na zimné obdobie je rozhodne kvasená zelenina. V našej ponuke nájdete takto pripravenú Zeleninádu My vám ponúkame jednoduchý recept na doma kvasenú kapustu s mrkvou a s jablkami, prípadne si môžete vyskúšať recept na ázijskú verziu kvasenej zeleniny - kimči. AKO NA ...
Ak sa rozhodnete pre tento „jedlý darček“, darujete aj kúsok Grécka. Kocky pravého gréckeho syra vo voňavom olivovom oleji, posiaty sušenými lístkami oregana, mäty a chilli papričky sú esenciou gréckej kuchyne a k tomu ešte farebne ladia k vianočným farbám. AKO NA TO:V mise zmiešame kocky syra s ko...
Rebarbora je pôvodom tibetská zelenina, ktorá sa ale veľmi ľahko uchytila aj v našich podmienkach. Ide o jednu z prvých jarných zelenín, ktorú si môžete nájsť v záhradke už koncom apríla. Konzumujú sa iba tepelne upravené stopky, najlepšie len do sviatku sv. Jána (teda do konca júna). Potom u...
Po náročnej zime je potrebné doplniť vitamín C, to vedeli už naše babičky. A preto na jar zbierali smrekové výhonky - svetlo zelené špičky, ktoré sú plné nielen tohto vitamínu, ale aj celého radu minerálov a tiež liečivých silíc. Čerstvé smrekové výhonky sa zbierajú v apríli a máji, vo vyšších polo...